
Diş beyazlatma işlemi, günümüzde yaygın olarak tercih edilen bir estetik uygulamadır. Diş beyazlatma, diş hekimleri tarafından klinik ortamda veya evde hekim tavsiyesi ile yapılabilir. Diş beyazlatma (bleaching) uygulaması, birçok diş tedavisine göre daha kolay ve daha hızlı sonuç alınan bir yöntemdir.
Diş Beyazlatma Ne Kadar Etkili?
Diş beyazlatma uygulaması sonrasında dişlerin renkleri 2-6 ton kadar açılabilir. Bu kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Yapılan bu beyazlatma işleminin etkisi ise hastanın ağız ve diş sağlığına ne kadar dikkat ettiğine, ağız bakımını aksatmamasına bağlı olarak 6 ay ile 3 yıl arasında sürebilir. Diş beyazlatma işleminin etkisini uzun süre korumak için hekiminizin tavsiyelerine uymalı ve diş bakımınızı aksatmamalısınız.
Diş Beyazlatma Öncesi İşlemler
Diş beyazlatma işlemi öncesinde hekim tarafından röntgen çekilerek ağız ve diş sağlığı açısından sorunlu bir diş veya diş eti probleminin olup olmadığı değerlendirilir. Bu aşamada eğer kanal tedavisi, dolgu veya diş eti hassasiyeti gibi sorunlarınız var ise öncelikle bu sorunlar giderilir. Daha sonra diş yüzeylerinizden tartar ve plakları uzaklaştırmak amacı ile diş taşı temizliği yapılarak beyazlatma öncesi işlemler tamamlanır.
Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
- Diş beyazlatma işlemi yapılacak kişiye öncelikle diş muayenesi yapılır ve dişlerde çürük, dolgu, kaplama, implant gibi durumlar varsa bunlar tedavi edilir. Diş taşı temizliği sonrası beyazlatma işlemine geçilir.
- Diş beyazlatma uygulaması sırasında diş etlerinin işlemlerden etkilenmesini önlemek amacıyla diş ve diş etlerinin birleşim noktalarına koruyucu bariyer işlevi görmesi için özel bir madde uygulanır. Daha sonra bu madde lazer yardımı ile sertleştirilir.
- Dişlerin yüzeyine beyazlatma jeli sürülme aşamasına geçilir.
- Lazer, diş yüzeyine sürülen beyazlatma ajanına tutularak dişlerin renk tonunun açılımı sağlanır.
- Ofis tipi beyazlatma olarak da adlandırılan bu işlem genellikle 1-2 saat sürer ve tek seansta tamamlanır.
Ev Tipi Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Ev tipi beyazlatma işlemi, lazer kadar etkili olmasa da farklı nedenler ile bireyler tarafından tercih edilebilmektedir. Bu yöntemde diş hekimi hastanın ağız ölçüsünü alarak ona özel şeffaf plak hazırlar ve beyazlatma jeli ile birlikte hastaya nasıl kullanması gerektiğini anlatır. Hasta 2 hafta boyunca günde en az 5 saat plak içerisine jeli koyarak dişlerine uygular. Bu işlem lazere göre daha uzun sürer ve daha az beyazlama sağlar.
Diş Beyazlatma İçin Kimler Uygun Değildir?
Diş beyazlatma işlemi herkes için uygun olmayabilir. Şu kişiler genellikle beyazlatma için uygun değillerdir.
- Hamile veya emziren kadınlar
- Çocuklar veya ergenler
- Alerjik reaksiyon gösteren kişiler
- Diş minesinde aşınma, çatlak veya kırık olan kişiler
- Dolgu, kaplama, implant veya protez gibi yapay malzeme içeren kişiler
Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?
Diş beyazlatma fiyatları her bireyin ağız ve diş yapısı farklı olduğundan dolayı kişiye özel olarak belirlenmektedir. En doğru fiyatı almak için sizleri kliniğimize bekliyoruz.